Εργαστήρι κοσμήματος στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Εργαστήρι κοσμήματος στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διήμερο εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος από πηλό, για ενήλικες, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου (ώρα 11:00-12:30), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Την πρώτη ημέρα του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες, αντλώντας έμπνευση από το τηνιακό τοπίο, θα επεξεργαστούν το βασικό υλικό και θα δημιουργήσουν περίτεχνα σχέδια της αρεσκείας τους.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας

Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (27/3-2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει εικαστικά εργαστήρια, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 31 Μαρτίου και για γενικό κοινό (από 6 ετών και άνω) το Σάββατο 1η Απρίλιου (ώρες 11:00-13:00).

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Μαριάννας Κολλύρη, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τη θεματολογία του ελληνικού παραδοσιακού κεντήματος, τη θεωρία του μοτίβου και τη χρήση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων στη ζωγραφική. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουν αντίστοιχα μοτίβα με χρωματιστές τέμπερες, αξιοποιώντας στοιχεία από το φυσικό περιβάλλον, όπως φύλλα δέντρων και φυτών, ως σφραγίδες και στένσιλ.

Η ναυτοσύνη στην Έξω Μεριά της Τήνου

Η ναυτοσύνη στην Έξω Μεριά της Τήνου

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου (6/12), προστάτη των ναυτικών και πολιούχου του Πύργου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει ομιλία με θέμα τη ναυτική δραστηριότητα της Έξω Μεριάς κατά τον 19ο και 20ό αιώνα, με εισηγητή τον Γεώργιο Βίδο, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

 

Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα

Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα

Mε αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι ζωγραφικής, με την εικαστικό Jessica Siemens, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-12:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου. 

Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο

Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο

του Ιωάννη Μιχαήλ, σε εικονογράφηση Σοφίας Φόρτωμα.

Νέο παιδικό βιβλίο του ΠΙΟΠ

Από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο του Ιωάννη Μιχαήλ, σε εικονογράφηση-καλλιτεχνικό σχεδιασμό Σοφίας Φόρτωμα. Πηγή έμπνευσης για την έκδοση, που συνδέεται με την τέχνη του μαρμάρου, αποτέλεσε η θεματική του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας του Ιδρύματος, στον Πύργο της Τήνου.

Της θάλασσας οι ιστορίες

Της θάλασσας οι ιστορίες

Αφηγηματική βραδιά για ενήλικες στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου (ώρα 20:00), βραδιά αφήγησης με μουσική και τραγούδι, για ενήλικο κοινό, με τίτλο «Της θάλασσας οι ιστορίες», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Ποια είναι της θάλασσας η θυγατέρα; Πόσο κρατάνε τα  ταξίδια με τα καΐκια και ποιο είναι το αντίτιμο για λίγο φαγητό στο ταξίδι;