Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα

Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα

Mε αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι ζωγραφικής, με την εικαστικό Jessica Siemens, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-12:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου. 

Η ναυτοσύνη στην Έξω Μεριά της Τήνου

Η ναυτοσύνη στην Έξω Μεριά της Τήνου

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου (6/12), προστάτη των ναυτικών και πολιούχου του Πύργου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει ομιλία με θέμα τη ναυτική δραστηριότητα της Έξω Μεριάς κατά τον 19ο και 20ό αιώνα, με εισηγητή τον Γεώργιο Βίδο, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

 

Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο

Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο

του Ιωάννη Μιχαήλ, σε εικονογράφηση Σοφίας Φόρτωμα.

Νέο παιδικό βιβλίο του ΠΙΟΠ

Από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο του Ιωάννη Μιχαήλ, σε εικονογράφηση-καλλιτεχνικό σχεδιασμό Σοφίας Φόρτωμα. Πηγή έμπνευσης για την έκδοση, που συνδέεται με την τέχνη του μαρμάρου, αποτέλεσε η θεματική του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας του Ιδρύματος, στον Πύργο της Τήνου.

Προβολή ταινίας  στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Προβολή ταινίας στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Προβολή ταινίας

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Της θάλασσας οι ιστορίες

Της θάλασσας οι ιστορίες

Αφηγηματική βραδιά για ενήλικες στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου (ώρα 20:00), βραδιά αφήγησης με μουσική και τραγούδι, για ενήλικο κοινό, με τίτλο «Της θάλασσας οι ιστορίες», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Ποια είναι της θάλασσας η θυγατέρα; Πόσο κρατάνε τα  ταξίδια με τα καΐκια και ποιο είναι το αντίτιμο για λίγο φαγητό στο ταξίδι;

Μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη μουσική βραδιά «Είμαι ένα προσφυγάκι», την Κυριακή 21 Αυγούστου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Το μουσικό συγκρότημα Pena Trilia παρουσιάζει μία συναυλία αφιερωμένη στο σμυρνέικο τραγούδι, όπως αυτό διαμορφώθηκε στις γειτονιές της Σμύρνης, επηρεασμένο από ευρωπαϊκά μουσικά ρεύματα, αλλά και ανατολίτικους μακρόσυρτους ρυθμούς.

Τα μάρμαρα ηχούν

Τα μάρμαρα ηχούν

Εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί, την Κυριακή 31 Ιουλίου (ώρα 18:30), βιωματικό εργαστήρι μουσικοκινητικής έκφρασης για παιδιά, με τίτλο «Τα μάρμαρα ηχούν», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Οι μικροί φίλοι, ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, μέσα από δραστηριότητες που αξιοποιούν τους ήχους, τα σύμβολα, τον ρυθμό, την κίνηση, τον λόγο, το μάρμαρο. Την επιμέλεια της δράσης έχει η εξειδικευμένη μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Λαγουδάκη, ενώ τα εργαστήρια θα υλοποιήσει η εκπαιδευτική ομάδα Soundsteps by E.L.