Χορεύοντας την παράδοση

Χορεύοντας την παράδοση

Νέος κύκλος εκμάθησης παραδοσιακών χορών για ενήλικες στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση πέντε κύκλων εκμάθησης παραδοσιακών χορών (2015-2020), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 11:30) νέο κύκλο μαθημάτων, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα

Τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, με ένα γιορτινό εργαστήρι χορωδίας με παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 (ώρες 11:30-13:30).

«Χαμπανέρα»  Εκπαιδευτική δράση γνωριμίας με την όπερα

«Χαμπανέρα» Εκπαιδευτική δράση γνωριμίας με την όπερα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όπερας και στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εκπαιδευτική δράση γνωριμίας με την όπερα, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 (ώρα 10:00), στο Μουσείο  Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Εργαστήρι παρασκευής τηνιακού τυριού στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Εργαστήρι παρασκευής τηνιακού τυριού στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού (16/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι παρασκευής «πετρώματος», του παραδοσιακού τηνιακού τυριού, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 (ώρα 11:00), για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

ΑΝΑΒΟΛΗ - 9ο Tinos World Music Festival

ΑΝΑΒΟΛΗ - 9ο Tinos World Music Festival

Λόγω του αιφνιδίου θανάτου του Ευάγγελου Παρασκευά-Γκίζη, Προέδρου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού (ΙΤΗΠ),  η συναυλία του φεστιβάλ στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας μετατίθεται για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 18:00).

«Μ’ αρέσει να ’σαι μάγκισσα»  - Συναυλία στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

«Μ’ αρέσει να ’σαι μάγκισσα» - Συναυλία στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει συναυλία αφιερωμένη στη θέση της γυναίκας στο ρεμπέτικο τραγούδι, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 (ώρα 20:30), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Το μουσικό σχήμα Pena Trilia θα ταξιδέψει το κοινό στην εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού, στοιχείου εγγεγραμμένου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO από το 2017. Με αυθεντικές και διαχρονικές μελωδίες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μουσική λαϊκή παράδοση της χώρας μας αλλά και σε όλο τον κόσμο και επικεντρώνοντας στις γυναίκες της εποχής και στην κοινωνική και οικονομική τους θέση, επιχειρείται μια διαφορετική προσέγγιση του ρεμπέτικου.

Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Βιδάλης (ενορχήστρωση, καλλιτεχνική επιμέλεια, μπουζούκι, ερμηνεία), Τόνια Ρουγγέρη (επιμέλεια προγράμματος, ερμηνεία), Γιάννης Μιχαήλ (λαουτοκίθαρο, ερμηνεία).

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν.