Βραδιά αφήγησης Κυκλαδίτικων παραμυθιών με συνοδεία κιθάρας

Βραδιά αφήγησης Κυκλαδίτικων παραμυθιών με συνοδεία κιθάρας

Αυτήν την Κυριακή, 7 Αυγούστου, πάμε Χατζηράδο!

Το Φεστιβάλ Δήμου Τήνου σε μια καλοκαιρινή συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης Ιστορίες Νερού και με το ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό απόγευμα με αφήγηση Κυκλαδίτικων παραμυθιών και στη συνέχεια προβολή ταινίας.

Στις 19.30 στο πηγάδι του Χατζηράδου.

Μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη μουσική βραδιά «Είμαι ένα προσφυγάκι», την Κυριακή 21 Αυγούστου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Το μουσικό συγκρότημα Pena Trilia παρουσιάζει μία συναυλία αφιερωμένη στο σμυρνέικο τραγούδι, όπως αυτό διαμορφώθηκε στις γειτονιές της Σμύρνης, επηρεασμένο από ευρωπαϊκά μουσικά ρεύματα, αλλά και ανατολίτικους μακρόσυρτους ρυθμούς.

Τα μάρμαρα ηχούν

Τα μάρμαρα ηχούν

Εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί, την Κυριακή 31 Ιουλίου (ώρα 18:30), βιωματικό εργαστήρι μουσικοκινητικής έκφρασης για παιδιά, με τίτλο «Τα μάρμαρα ηχούν», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Οι μικροί φίλοι, ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, μέσα από δραστηριότητες που αξιοποιούν τους ήχους, τα σύμβολα, τον ρυθμό, την κίνηση, τον λόγο, το μάρμαρο. Την επιμέλεια της δράσης έχει η εξειδικευμένη μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Λαγουδάκη, ενώ τα εργαστήρια θα υλοποιήσει η εκπαιδευτική ομάδα Soundsteps by E.L.

Το ΠΙΟΠ στο 8ο Tinos World Music Festival

Το ΠΙΟΠ στο 8ο Tinos World Music Festival

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2022

 

Το ΠΙΟΠ στο 8ο Tinos World Music Festival!

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στο 8ο Tinos World Music Festival, παρουσιάζοντας, για δεύτερη χρονιά, συναυλία του Φεστιβάλ στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

 

Το φετινό Tinos World Music Festival (TWMF), που θα λάβει χώρα από την 1η έως τις 3 Ιουλίου στην Τήνο, εγκαινιάζει έναν τριετή κύκλο μουσικής δημιουργίας, με τίτλο «Μετασχηματισμοί», με στόχο να διερευνήσει τη σχέση των διαφόρων εκφάνσεων του λαϊκού μουσικού πολιτισμού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

 

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο μουσικές δράσεις, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Oι μαθητές του ΕΠΑΛ Τήνου συναντούν τον Picasso

Oι μαθητές του ΕΠΑΛ Τήνου συναντούν τον Picasso

Στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε φέτος στο ΕΠΑΛ Τήνου, είχαμε σύμμαχο το χαμόγελό μας , την θετική διάθεση και την ανάγκη μας να βγούμε έξω από την τάξη να «δημιουργήσουμε» στη σχολική μας μονάδα. Ωστόσο «απέναντί» μας, ήταν ο άσχημος καιρός και η πανδημία.

Εμείς πεισμώσαμε σε όλα αυτά και τα «καταφέραμε» να επαναπροσδιορίσουμε τον τοίχο του σχολείου μας με ένα θέμα διαχρονικό και δυστυχώς επίκαιρο, αγγίζοντάς το με άλλη ματιά.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υλοποιεί την Τετάρτη 18 Μαΐου (ώρα 10:00), εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για σχολικές ομάδες Δημοτικού, με αφετηρία το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Κρυμμένο σε κοινή θέα - Hidden in plain site

Κρυμμένο σε κοινή θέα - Hidden in plain site

Πώς μπορεί να είναι κάτι κρυμμένο και σε κοινή θέαση ταυτόχρονα;