Αναζητώντας την εικόνα

  Ένα τετραήμερο πολιτιστικό δρώμενο για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας

  21 μαρμαρογλύπτες / 12 καλλιτέχνες / 4 εικαστικά έργα / 1 νησί

  Μέσα από το δρώμενο (art performance), την StreetArt, την ηχητική και την εικαστική εγκατάσταση (art installations) αλλά και από ομιλίες ειδικών επιστημόνων και εικαστικών επιχειρείται να ανοιχτεί ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με το ζωντανό παρόν της τηνιακής μαρμαροτεχνίας και τις δυνατότητες στο μέλλον.

   

  Μαρμαρογλύπτες που ζουν και εργάζονται στο νησί, συνεργάζονται με την χορογράφο Άννα Απέργη στο “Apheresis”, αναζητώντας την κίνηση στους κτύπους του καλεμιού, την ομάδα των BeforeLight στην εικαστική εγκατάσταση αναζητώντας το φως σε ξεχασμένα τοπία, και τον μουσικό Jeph Wanger αναζητώντας τον ήχο μέσα από το μάρμαρο. Η Ομάδα AKοο-ο δημιουργεί ηχοτοπία από τις εσωτερικές διεργασίες του μαρμάρου κατά την διάρκεια σμίλευσής του, ενώ ο Γεράσιμος Αβλάμης αναζητεί το χρώμα στη δωρικότητα του χώρου που γέννησε την τηνιακή μαρμαροτεχνία.

  Παράλληλα με την παρουσίαση των έργων, θα πραγματοποιηθούν περιπατητικές διαδρομές και in situ ομιλίες σε επιλεγμένα ανοιχτά σημεία, που στοχεύουν στην ανοιχτή συζήτηση και κατάθεση εμπειριών και ιδεών.

  Περισσότερες πληροφορίες: tinos-art-synergies

  Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  Δηλώσεις Συμμετοχής

  Χάρτης δράσεων:

  Διοργάνωση Συνδιοργάνωση Υπό την αιγίδα και με
  την οικονομική υποστήριξη
  © ΕΠΑΛ Τήνου. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. Τα πνευματικά δικαιώματα ενοτήτων ανήκουν στους δημιουργούς του πρωτογενούς περιεχομένου.
  Επικοινωνία: info@tinosart.gr