ΑΝΑΒΟΛΗ - 9ο Tinos World Music Festival

ΑΝΑΒΟΛΗ - 9ο Tinos World Music Festival

Λόγω του αιφνιδίου θανάτου του Ευάγγελου Παρασκευά-Γκίζη, Προέδρου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού (ΙΤΗΠ),  η συναυλία του φεστιβάλ στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας μετατίθεται για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 18:00).

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» και οργανώνει, σε συνεργασία με το Tinos World Music Festival, τη διπλή εναρκτήρια συναυλία του φεστιβάλ, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρα 21:00) Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 ώρα 18:00, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Το φετινό 9ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στην Τήνο, παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του τριετούς κύκλου μουσικής δημιουργίας με τίτλο «Μετασχηματισμοί». Στόχος του είναι η διερεύνηση της σχέσης των ποικίλων εκφάνσεων του λαϊκού μουσικού πολιτισμού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και η ανάδειξη της νέας μουσικής κοινότητας που αναπτύσσεται γύρω από τις παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, οι Γιώργος και Νίκος Παπαϊωάννου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με δικές τους κυρίως συνθέσεις αλλά και με έργα άλλων συνθετών που τους έχουν εμπνεύσει, με βασικό άξονα τις τροπικές μουσικές παραδόσεις της περιοχής της Μεσογείου.
Γιώργος Παπαϊωάννου: βιολί, βιόλα, λάφτα
Νίκος Παπαϊωάννου: τσέλο, λάφτα

Στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Από την Ελλάδα ως την Αρμενία», ο Φώτης Βεργόπουλος, και η Shushan Kerovpyan θα παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, με ενδιαφέρουσες παρακάμψεις σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η λιτή ενορχήστρωση του σχήματος συμβάλλει σε μια αυθεντική προσέγγιση αυτών των ρεπερτορίων, πάντα μέσα από μια σύγχρονη οπτική.
Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, φωνή
Shushan Kerovpyan: κοντραμπάσο, φωνή

H είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Το Tinos World Music Festival εγκαινιάστηκε το 2013 στο νησί της Τήνου, και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Δημιουργικό Μουσικό Νησί. Τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και με δωρεά της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. 
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μάρθα Μαυροειδή.

** Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Related Articles